Någon som är allt som han inte var

 

Hon är lycklig. Hon har världens finaste pojkvän som hon vet att hon vill vara med. Som hon tänker sig en framtid med. Som hon inte skulle klara sig utan. Han är hennes bästa vän och ibland kan hon inte förstå hur han står ut med henne. När hon är trött, hungrig, på dåligt humör eller när hon bara har den där oförklarliga ångesten som gnager i henne ibland. Hur han kan veta precis vad han ska göra för att få henne att må bättre. Och hon litar på honom som ingen annan, han skulle aldrig någonsin vilja göra något för att såra henne. Han älskar henne över allt annat, och han är inte rädd för att berätta det för henne. Hur skulle hon kunna vara utan honom nu? Nu när hon vet hur bra allting är med honom. Hur lycklig han gör henne.

 

Ändå hoppar hennes hjärta till när hon läser någon annans namn. Någon hon slutade träffa för länge sedan. Ändå tänker hon på honom ibland. Ändå får hon en klump i magen när hon tänker tillbaka till sist de pratade ut. Ändå kan hon sitta i sitt rum, stirrandes ut i mörkret och undra vad han gör just nu. Ändå kan hon läsa gamla konversationer bara för att det ska göra lite ont i bröstet. Hon som har gått vidare. Ändå växer det en klump i magen varje gång hon hör hennes namn, hon som sover i hans säng. Som han valde att släppa in.

 

Och det gör henne så förtvivlad. Så ledsen. För hon har världens finaste människa vid hennes sida, ändå kan hennes mage inte låta bli att reagera när någon annan skriver. Och hon skäms. För hon har allt hon någonsin önskat. Hon har någon som är allt som han inte var. Någon som ger henne allt han inte gjorde. Och ändå kan hon inte sluta tänka på honom, han som var så svår. Han som hon aldrig riktigt förstod sig på. Han som gjorde henne så besviken många gånger. Han som valde att öppna sig för henne när allt var för sent. När hon var lycklig med någon annan. Kommer förvirringen av honom alltid att finnas kvar? Hon önskar att hon kunde radera allt som hade med honom att göra och lämna det bland det förflutna. Och ändå kan hon inte låta bli att skriva till honom i rädsla för att förlora honom helt annars. Hon önskar att hon kunde sluta älta hans ord från natten då han sa att det skulle bli de två igen.

 

Hon vill inget hellre än att drunkna i lyckan av att älska någon av hela sitt hjärta. I lyckan av att älska honom av hela sitt hjärta. Hon vill avsluta sina dagar med tanken att han som håller hennes hand är den rätta. Och hon är övertygad om att det inte finns någon som är bättre än vad han är.

Också står han plötsligt där, han som hon aldrig riktigt förstod sig på. Hennes hjärta stannar för en sekund, innan hon kommer på att det slår för någon annan.


RSS 2.0