En del av henne ville desperat hålla kvar honom

"Och hur gärna hon än ville tro att de alltid skulle hålla kontakten, visste hon att han snart skulle dra sig tillbaka. Han skulle inte skriva lika ofta, han skulle sluta svara mitt i konversationer och han skulle göra deras tidigare lättsamma samtal till tillgjorda och artiga. Hon visste att det skulle komma och hon kände att det redan var på väg dit. 
 
Och en del av henne ville desperat hålla kvar honom, göra allt för att han inte skulle försvinna. Nu när de väl börjat komma närmare varandra, som vänner. Det var som att hon kände att hon behövde honom. Men samtidigt visste hon att det var själviskt att hålla honom kvar. Hon hade ju redan gjort sitt val."
 

Jag kan inte skilja på

 
Du ville prata häromdagen
och helt plötsligt blev det tyst
jag undrar vad som hände
vi som skrattade nyss
 

Nu tror du säkert att jag hoppas
på nåt som aldrig ska bli av
men jag har aldrig lyssnat när du lovat
aldrig ställt några krav
 
 
/ Melissa Horn

Uppenbart avstånd

Jag stannar till mitt i rörelsen, inser hur länge sedan det var jag hörde honom säga mitt namn. Miljontals olika känslor virvlar omkring i min mage och jag kan inte avgöra om jag känner att det går bra eller om hela bröstet gråter. Och jag hoppas inte att han märker att jag undviker att säga att jag saknar honom, inte för att jag inte gör det utan för att orden börjar bli uttjatade nu. Jag försöker undvika att ens tänka tanken.
Avståndet mellan oss är uppenbart till och med i mina drömmar och jag vaknar alltid innan jag lyckats röra vid honom. Och på andra sidan av luren sitter han barbent i solen och lyssnar på min röst medan jag ligger i mörkret och försöker föreställa mig honom där han sitter med telefonen i handen. Och han säger mitt namn och jag stannar upp mitt i rörelsen, försöker minnas sist jag hörde honom göra det.

Du är nog den

Jag känner inte igen mig
Det här är inte jag
Jag tar allting så enkelt
Har förträngt hur det var
Tillbaks i gamla vanor
När du hörde av dig igen
Och jag ställer inte frågan
"Vad ville du egentligen"

---

Skyller inte ifrån mig
Men du märkte ingenting
Du behövde någon större
Och jag behövde något att längta till
För jag försvinner ibland
Och alla frågar vad jag tänker på
Men jag kan inte berätta
För man får inte tänka så
 
---
 
Klockan är sent
Det finns ingen tid, för dig
Jag lever mitt liv nu
Med någon som älskar mig
 
/ Melissa Horn

RSS 2.0